Kurs online

Układanie jadłospisów i obsługa klienta

Pierwszy tak kompletny kurs projektowania procesu obsługi klienta oraz sprawnego układania jadłospisów, który pozwoli Ci pracować mniej, a jednocześnie mieć więcej zadowolonych klientów. Stworzony przez praktyków dla dietetyków!

Sprawdzam szczegółyRaty Payu 0%

Ten kurs został stworzony dla dietetyków i przyszłych dietetyków, którzy:

  • ukończyli studia, ale wciąż nie wiedzą jak przeprowadzić dobry wywiad z pacjentem i uzyskać szczere odpowiedzi,
  • mają wiedzę teoretyczną, ale nie wiedzą jak sprawnie stworzyć życiowy i praktyczny plan żywieniowy dopasowany do potrzeb pacjenta,
  • chcą stworzyć sprawny proces obsługi klienta dopasowany do ich stylu pracy i możliwości,
  • chcą wiedzieć jak zbudować i uporządkować bazę sprawdzonych przepisów, która sprawi, że układanie jadłospisów będzie szybkie i przyjemne,
  • chcą nauczyć się układać indywidualne jadłospisy w 30 minut,
  • chcą lepiej zorganizować pracę przy układaniu diet, aby stała się przyjemnością,
  • chcą zoptymalizować proces obsługi klienta i zyskać więcej czasu dla siebie,
  • chcą zadbać o swoich obecnych klientów i uzyskiwać pozytywne opinie,
  • chcą, aby ich pacjenci polecali ich rodzinie i znajomym,
  • chcą poczuć się pewniej w komunikacji z pacjentami i mniej się stresować,
  • chcą ułożyć procesy w firmie, które pomogą wdrożyć kolejnych pracowników
Przedsiębiorczy dietetyk

W ramach kursu zebrałyśmy wiedzę i doświadczenie, które pomogą Ci spełnić oczekiwania Twoich klientów i sprawić, żeby polecali Cię rodzinie i znajomym.

Na obrazku: osoba zastanawiająca się

Nasz kurs online sprawi, że będziesz mieć zadowolonych klientów nawet, jeśli teraz:

  • Pomimo wielu lat edukacji, czujesz się niepewnie w tym zawodzie
  • Studia nie nauczyły cię układania życiowych jadłospisów
  • Nie potrafisz łączyć smaków i dobrze doprawiać dietetyczne potrawy
  • Nie wiesz jak ułożyć jadłospis bez marnowania produktów
  • Klienci od ciebie odchodzą, a ty nie wiesz dlaczego
  • Nieuporządkowany system pracy sprawia, że przyjmujesz mniej pacjentów niż inni dietetycy
  • Twoja praca jest chaotyczna, a ty żyjesz w ciągłym stresie, że o czymś zapomnisz
  • Masz tak dużo pracy, że nie wywiązujesz się z terminów i musisz wiecznie przepraszać za opóźnienia

Mamy dla Ciebie dobrą wiadomość!

W końcu możesz zbudować uporządkowany proces obsługi klienta, a także nauczyć się układać smaczne, zbilansowane i życiowe jadłospisy, w których nic się nie marnuje.

Dzięki temu zbudujesz wizerunek godnego zaufania specjalisty, do którego ustawiają się kolejki.

Chcę zacząć budować wizerunek specjalisty

Jeśli masz już dość...

  • pracy po godzinach, bolących pleców i zmęczonych od komputera oczu,
  • klientów, którzy Cię nie szanują i narzekają na wysokie ceny usług,
  • braku stabilności finansowej i świadomości, że jeśli Ty nie pracujesz, to Twój biznes nie zarabia, a wręcz przynosi straty,
  • monotonii pracy indywidualnej i uwiązania w jednym miejscu pracy,
  • zaniżania cen swoich usług w obawie przed utratą klientów...

...to jesteś w odpowiednim miejscu, bo mamy dla Ciebie rozwiązanie, dzięki któremu:

  • Zaprojektujesz proces obsługi klienta od momentu jego przyjścia do pozostawienia pozytywnej opinii
  • Stworzysz system pracy dopasowany do twoich potrzeb, dzięki któremu odzyskasz czas
  • Zautomatyzujesz czynności, które do tej pory za każdym razem robiłeś ręcznie i marnowałeś na to cenny czas
  • Nauczysz się przeprowadzać dobry wywiad z klientem, który umożliwi ci ułożenie naprawdę dopasowanego jadłospisu
  • Nauczysz się jak sprawnie układać jadłospisy i skrócić czas pracy bez uszczerbku na jakości
  • Dowiesz się jak łączyć smaki, aby twoje diety były tak smaczne, że podopieczni zapomną, że się odchudzają
  • Poznasz alternatywne sposoby pracy i zrozumiesz jak dobrać odpowiednią strategię dopasowaną do potrzeb klienta
  • Zdobędziesz rekomendacje i uruchomisz pocztę pantoflową
  • Dowiesz się jak gasić ewentualne pożary (chociaż po ukończeniu tego kursu się ich nie spodziewamy ;D)
Przekonałyście mnie! Biorę kurs

Być może teraz kwestionujesz swoje możliwości i wciąż Ci się wydaje, że:

  • Nie jesteś w stanie ułożyć dobrego, smacznego i życiowego jadłospisu w krótkim czasie
  • Nie masz talentu do gotowania, a twoje jadłospisy nigdy nie będą tak smaczne jak jadłospisy konkurencji
  • Jesteś niezorganizowany i masz wrażenie, że nie da się tego zmienić
  • Nie potrafisz skupić się na pracy i ciągle się rozpraszasz
  • Ilość bieżącej pracy cię przerasta, a w konsekwencji nie masz czasu na budowanie marki osobistej i tworzenie dochodu pasywnego

Przedstawiamy Ci rozwiązanie, które uciszy wątpiący głos w Twojej głowie. Nasz Kurs Online Układanie Jadłospisów i Obsługa Klient dla dietetyka gwarantuje Ci, że nauczysz się:

  • wywoływać efekt WOW na swoich klientach
  • optymalizować swoją pracę i usprawniać procesy
  • efektywnie wyciągać rzetelne informacje podczas wywiadu
  • tworzyć bazę smacznych przepisów, które zawsze wychodzą
  • tworzyć plany żywieniowe zero waste, z krótką listą zakupową
  • układać jadłospisy jeszcze szybciej niż do tej pory
  • opracowywać gotowe jadłospisy do sklepu internetowego
  • pracować z klientem także w innym systemie niż dieta
  • radzić sobie z problematycznymi klientami
  • uzyskiwać opinię od swoich zadowolonych podopiecznych

Zobacz jakie moduły przerobisz w kursie

  • Czym jest customer experience,
  • Przyczyny rezygnacji po pierwszej konsultacji (i jak im zapobiec),
  • Budowanie zaufania i zaangażowania we współpracę,
  • Zasady tworzenia kontraktu współpracy,
  • Jak stworzyć ofertę produktów,
  • Jak wyceniać produkty i usługi,
  • Efekt WOW i poczta pantoflowa


Dodatek: Checklista i wzory kontraktów współpracy

  • Jak pracować mniej mając te same rezultaty,
  • Ustalenie priorytetów i odrzucanie tego, co nie jest ważne
  • Ustalanie celów i planowanie,
  • Rozpisywanie projektów na zadania i osadzenie ich w czasie
  • Radzenie sobie z rozpraszaczami, brakiem energii i marnowaniem czasu
  • Metody i narzędzia, które pomagają w produktywności
  • Przygotowanie materiałów dodatkowych dla klientów
  • Delegowanie zadań
  • Zatrudnienie pracownika

 

Dodatek: Szablon materiałów dodatkowych dla klienta
  • Czym jest optymalizacja pracy?
  • Zestawienie najpopularniejszych programów dietetycznych
  • Porównanie programów do komunikacji z klientami
  • Porównanie programów do komunikacji z zespołem
  • Porównanie narzędzi do planowania i organizacji w pracy dietetyka
  • Wybór narzędzi dostosowanych do swoich potrzeb
  • Projektowanie procesu, który działa
  • Organizacja poszczególnych etapów obsługi klienta
  • Projektowanie własnej struktury procesu obsługi klienta
  • Praktyczne lifehacki ułatwiające pracę dietetyka
  • Projektowanie procesu rekrutacyjnego
  • Wybór idealnego pracownika spośród setek kandydatów
  • Wdrażanie nowego pracownika do zespołu


Dodatek:

checklista pdf z procesem
szablon w asanie – współpraca z klientem (CRM)

  • Różne style pracy z pacjentem (jadłospis vs brak jadłospisu)
  • Prowadzenie wywiadu żywieniowego
  • Prowadzenie pierwszej konsultacji psychodietetycznej
  • Edukacja żywieniowa
  • Zapobieganie pomijaniu informacji w wywiadzie
  • Zatajanie informacji przez klienta
  • O co pytać, aby poznać preferencje kulinarne klienta?
  • Uwzględnianie alergii, nietolerancji i awersji pokarmowych
  • Możliwości logistyczne
  • Możliwości ekonomiczne
  • Możliwości czasowe
  • Analiza mojej ankiety


Dodatek:

lista pytań kulinarnych do ankiety
gotowa lista wyboru

  • Krótko (i na temat!) o grupach produktów
  • Kreatywne wykorzystanie prostych składników
  • Przyprawy pod lupą
  • Kuchnie świata w pigułce
  • Zdrowa dieta (i jadłospis) zaczynają się od zakupów
  • Balansowanie smaku
  • Tekstura, aromat i prezentacja dania a percepcja smaku
  • Grupy produktów, które do siebie pasują
  • Triki kulinarne podbijające smakowitość
  • Smakowitość vs odchudzanie
  • Smakowitość vs diety kliniczne
  • Technologia kulinarna w pigułce
  • Lista naprawdę działających zamienników
  • Wpływ temperatury i czasu na produkt i potrawę
  • Rola soli, cukru, tłuszczu, białka, wody i błonnika
  • Wpływ pH na proces gotowania
  • Metody spulchniania potraw


Dodatek: przykładowe przepisy podstawowe

  • Jak sprawdzić czy przepis jest dobry
  • Najczęstsze błędy twórców przepisów
  • Samodzielne modyfikacje przepisów
  • Lista składników i kontrola objętości
  • Kilka przepisów za jednym razem
  • Złote zasady tworzenia opisów przygotowania
  • Jak tworzyć elastyczne przepisy?
  • Nazywanie przepisów
  • Tagowanie przepisów


Dodatek: checklista do sprawdzenia przepisów z bazy

  • Tworzenie jadłospisów, którymi klienci są zachwyceni
  • Tworzenie indywidualnego jadłospisu od zera w 30 minut
  • Tworzenie szablonów
  • Dopasowanie szablonu do indywidualnych preferencji klienta
  • Wskazówki do jadłospisu, które ułatwią klientom jego stosowanie
  • Wykorzystywanie składników na 100%
  • Planowanie tygodniowego jadłospisu, żeby nic się nie zepsuło
  • zasady przechowywania produktów i potraw
  • utrwalanie żywności
  • temperatury, które trzeba znać
  • Praca na schematach żywieniowych
  • Praca na zaleceniach żywieniowych
  • Minusy i plusy pracy bez jadłospisu
  • Przygotowanie schematu żywieniowego
  • Przygotowanie zaleceń żywieniowych
  • Dzienniczki żywieniowe i samoobserwacji
  • Materiały edukacyjne i checklisty


Dodatek:

dzienniczek samoobserwacji,
dzienniczek żywieniowy,
tracker nawyków,
checklista do pracy z pacjentem

  • Czym różni się dieta do sklepu od diety indywidualnej?
  • Jak ułożyć gotową dietę do sklepu?
  • Dodatki do jadłospisu gotowego
  • Jak układa diety do sklepu Viola
  • Jak układa diety do sklepu Justyna
  • Skuteczna komunikacja z pacjentem
  • Asertywność w pracy dietetyka
  • Radzenie sobie z sytuacjami kryzysowymi
  • Czy klient ma zawsze rację?
  • Co jest a co nie jest w zakresie obowiązków dietetyka
  • Podtrzymywanie zaangażowania u pacjenta
  • Radzenie sobie z błędami w pracy
  • Sztuka zbierania opinii

Wybierz swój pakiet lub kup sam kurs

Raty Payu 0%

Opinie o kursie

Kurs Układanie jadłospisów i obsługa klienta to złoto w czystej postaci.
Zanim zaczęłam przyjmować swoje pierwsze pacjentki nie wiedziałam jaki program dietetyczny wybrać, że muszę mieć kontrakt współpracy czy jak usprawnić cały proces. Kurs to wszystko oferuje i jeszcze więcej.

Przedstawione są plusy i minusy różnych programów dietetycznych, różne drogi obsługi pacjenta i cały moduł dotyczący kulinarnej strony jadłospisu – coś czego bardzo brakowało mi na studiach.

Ponadto dziewczyny pokazują jak szybko układać dopasowane do pacjenta jadłospisy, tak żeby nie zajmowało nam to dwóch dni. Myślę, że ten kurs jest warty każdych pieniędzy, bez niego wdrożenie się w układanie jadłospisów zajęłoby mi o wiele więcej czasu, nerwów i stresu.

Milena Frątczak
Od samego początku rozwijam swój biznes przy pomocy kursów od dziewczyn.
Kurs „układanie jadłospisów” pomógł mi zrobić porządek w moich procesach umawiania pacjentów i całej obsługi klienta. Zaufałam dziewczynom, że będę szybciej układać jadłospisy i tak się stało. Dałam się przekonać, że warto mieć dobrze poukładane przepisy i szablony, żeby działać sprawniej. Kiedyś robiłam wszystkim co innego w jadłospisach i miałam czasami tego serdecznie dosyć.
Joanna Piotrowska
Kupując kurs macie podaną wiedzę na tacy.
To już mój drugi kurs od dziewczyn i mogę przyznać, że znowu się nie zawiodłam. Nie musicie popełniać błędów, zastanawiać się jak współpracować z pacjentem, jak pisać diety, jak tworzyć bazę przepisów, jakie wskazówki dołączyć, żeby pacjent mógł sprawnie wprowadzić dietę itd. Opracowanie materiałów dla pacjentów zajmuje dużo czasu, a dzięki kursowi zrobisz to o wiele szybciej. Kiedy ja zaczynałam nie było takich kursów, na studiach nie było ani jednego praktyka, na praktykach nikt nie chciał zdradzić jak pracuje, nie było mnie stać nawet na alianta. Jeśli chcesz pracować jako dietetyk, nie zastanawiaj się nad kupnem kursu, bo naprawdę warto. Po przerobieniu kursu możesz od razu działać. Dodatkowo masz wsparcie na grupie od dziewczyn i innych dietetyków.
Magdalena Józefiak

Ten kurs jest dla Ciebie, jeśli chcesz:

  • Wiedzieć jak zoptymalizować swoją pracę i mieć więcej czasu dla siebie,
  • Dowiedzieć się jak układać jadłospisy łatwiej i efektywniej, bo dotychczasowy sposób Cię przytłacza,
  • Stworzyć proces obsługi klienta i nie martwić się o to czy przypadkiem nie spóźniasz się z dietą lub odpowiedzią na maila,
  • Zbudować wizerunek sumiennego dietetyka, który wywiązuje się z terminów i układa przemyślane jadłospisy,
  • Nabrać wprawy w samodzielnej modyfikacji i tworzeniu posiłków, które na pewno wychodzą i będą smakować,

Ten kurs nie jest dla Ciebie, jeśli:

  • Nie lubisz tego, w jaki sposób przekazujemy wiedzę,
  • Nie chcesz uporządkować swojej pracy i jest Ci dobrze tak, jak jest,
  • Jesteś zadowolony/a z ilości klientów oraz z tego jakie opinie Ci wystawiają,
  • Twoja ilość pracy Cię satysfakcjonuje i nie odczuwasz potrzeby, aby pracować mniej,

Kurs prowadzą dla Ciebie:

Viola Urban - Właścicielka bloga OkiemDietetyka, który od początku istnienia odwiedziło ponad 2 miliony użytkowników, autorka 4 książek kulinarnych, które ukazały się na rynku w ilości ponad 40 000 egzemplarzy. Absolwentka kierunku "Brand managmenet" w Wyższej Szkole Bankowej. Koordynatorka pierwszych edycji konferencji See Bloggers i Marketing Day z bogatym doświadczeniem w branży marketingowej.

Viola Urban - Okiem dietetyka

Justyna Świetlicka - od 7 lat tworzy w sieci jako Owsiana. Nagrywa jeden z najpopularniejszych podcastów o zdrowym stylu życia. Napisała książkę “Dieta to nie wszystko”. Twórzy e-booki z przepisami oraz kurs odchudzania. Justyna w pierwszym miesiącu działalności swojej firmy wygenerowała 24 000 zł zysku. Dzięki tworzeniu pasywnego dochodu może pracować 4 godziny dziennie. Jej przychody przekraczają 500 000 zł rocznie.

Justyna Świetlicka - Owsiana

Magdalena Hajkiewicz - psychodietetyczka, dietetyczka, przyszła psycholożka i wykładowczyni akademicka. Twórczyni platformy kursowej Akademia Wiem Co Jem i współtwórczyni projektu Przedsiębiorczy Dietetyk. Ukończyła liczne kursu z zakresu sprzedaży i marketingu. Dzięki połączeniu wiedzy psychologicznej i biznesowej tworzy skuteczne kampanie sprzedażowe dla swoich marek, które przynoszą setki tysięcy przychodu rocznie.

Magdalena Hajkiewicz-Mielniczuk - Wiem Co Jem

FAQ (Najczęściej zadawane pytania)

Kurs obejmuje 10 modułów podzielonych na mniejsze części i poszczególne lekcje. Każdy moduł dotyczy innego obszaru związanego z tematyką kursu. Oprócz materiałów video i prezentacji multimedialnych otrzymasz od nas bonusy w postaci kart pracy, ćwiczeń i gotowych rozwiązań do wdrożenia od razu. Kurs wciąż się tworzy, dlatego nie jesteśmy w stanie zadeklarować Ci teraz dokładnej liczby godzin szkoleniowych. Będzie to minimum 20 h materiałów video, kilkadziesiąt prezentacji multimedialnych oraz kilkanaście plików pdf do wydruku.

Dajemy Ci gwarancję tego, że po przerobieniu całego kursu będziesz mieć wiedzę do tego, aby wynieść swój biznes na wyższy poziom. Jeśli wdrożysz tę wiedzę w życie, z pewnością pomoże Ci ona pozyskać nowych klientów i poprawić swój wizerunek w sieci. Nie dajemy gwarancji sukcesu, bo sukces zależy od tego jak wiele z tych informacji wcielisz w życieGwarantujemy praktyczną wiedzę i wsparcie merytoryczne na zamkniętej grupie. Reszta zależy od Ciebie. Działaj 🙂

Jeśli jednak przerobisz wszystkie materiały kursowe, wykonasz ćwiczenia i obejrzysz wszystkie nagrania, a mimo tego nie zauważysz zmiany – prześlij do nas wypełnione ćwiczenia, a my zwrócimy Ci pieniądze.

Aby otrzymać fakturę należy przy zamówieniu zaznaczyć opcję “chcę otrzymać fakturę” i wypełnić pola, które się pojawią. Po opłaceniu zamówienia faktura zostanie wysłana na maila, którego podano w zamówieniu.

Jeśli potrzebujesz certyfikatu ukończenia kursu, napisz do nas wiadomość na kontakt@przedsiebiorczy-dietetyk.pl